Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

Een coax kabel aansluiten: niet moeilijk, wel handig!

Een coax kabel is een kabel waarvan allebei de geleiders concentrisch zijn. Dat betekent dat de geleiders hetzelfde middelpunt hebben. De geleiders van een coaxkabel hebben dezelfde as, vandaar de naam ‘coaxiaal’. Coax kabels worden gebruikt voor het ontvangen van hoogfrequente signalen, bijvoorbeeld een televisiesignaal of een signaal in een computernetwerk.

Opbouw en werking van een coax kabel

De coax kabel bestaat uit vier onderdelen, namelijk:

  1. De binnengeleider
  2. Isolatiemateriaal
  3. De buitengeleider
  4. De mantel

De binnengeleider draagt het signaal over. Deze is gemaakt van koper en in sommige gevallen wordt de kern verzilverd, waardoor de kabel een betere geleiding krijgt. De kern wordt beschermd door elektrisch isolerend materiaal. Om dit materiaal ligt de buitengeleider, die beschermd wordt door de kunststof mantel om de kabel tegen invloeden van buitenaf te beschermen. De binnen- en buitengeleider werken samen om het signaal zo sterk mogelijk te maken. 

Het aansluiten van de coax kabel

In Nederland worden coax kabels veel gebruikt voor kabeltelevisie, van de wandaansluiting naar de antenne-aansluiting van de tv. Gaat u een coax kabel aansluiten, dan wijst zich dit eigenlijk vanzelf. Het ene uiteinde van de kabel heeft een pinnetje, terwijl het andere uiteinde een ingang heeft (dit systeem wordt ook wel ‘male and female’ genoemd). Zo kan de kabel maar op één manier worden aangesloten. 

Niet elke coax kabel is van dezelfde goede kwaliteit. Coax kabels worden zo gemaakt dat ze straling van buitenaf kunnen weren en de hoogfrequent signalen die door de kabel stromen, niet naar buiten lekken. Wilt u zeker weten dat u een kabel van goede kwaliteit heeft die geen storingen veroorzaakt en de kwaliteit van het beeld en geluid optimaal benut, let dan op het speciale kabel keurmerk. 

Meer informatie

Lukt het bij u niet helemaal met de coax kabel aansluiten, of heeft u vragen over coax kabels voor bijvoorbeeld de radio of computer? Voor meer informatie over coax kabels en andere onderdelen voor communicatiesystemen kunt u terecht bij Deltron Trading. Wij staan graag voor u klaar om al uw vragen te beantwoorden.


Deltron Trading