Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

Zelf een coax aansluiting maken, ook dat kan

Een coax kabel zorgt voor de verbinding van een signaal naar een ontvanger, bijvoorbeeld bij kabeltelevisie. De ene kant van de kabel loopt dan vanuit de wandaansluiting naar de aansluiting op de tv, waar u de andere kant van de kabel inplugt. Coax kabels hebben meestal een bepaalde lengte. Maar hoe werkt het dan wanneer u een langere of een kortere coax kabel nodig heeft? Dan is het niet moeilijk om zelf een coax aansluiting te maken, door de kabel aan te passen. 

Benodigdheden voor het maken van een coax aansluiting

Wilt u zelf een coax aansluiting maken, dan heeft u uiteraard een coax kabel nodig. Deze kunt u vinden bij Deltron Trading. Daarnaast moet u de kabel bevestigen aan een BNC connector, die de verbinding tussen kabel en aansluiting verzorgt.

Aangezien coax kabels vaak erg lang zijn, kan het voorkomen dat u de kabel zelf iets korter wilt maken. Het eerste wat u dan moet doen, is de kabel op maat knippen met een stevige schaar, nijptang of speciale kabeltang. Vervolgens verwijdert u met een mesje voorzichtig ongeveer 12 mm van de buitenmantel, zonder de kopermantel te beschadigen. Daarna moet u ongeveer 5 mm van de kernmantel verwijderen. Dit moet wel voorzichtig gebeuren, zodat de kern niet wordt beschadigd. Als de kern zichtbaar is, draait u de BNC connector op de kabel. De kabel kan daarna op de wandaansluiting of tv-aansluiting worden gezet. 

Kabels aanleggen bij verbouwen

Zit u in een verbouwing en wilt u overal zelf de coax aansluiting maken, dan is het belangrijk om een aanlegplan te maken. Daarop kunt u zien welke kamers een aansluiting moeten krijgen en hoe u dat het beste kunt aanpakken. Als u meerdere contactdozen wilt aanleggen, dan kunt u gebruik maken van een coax verdeler. 

Lukt het bij u niet helemaal met de coax aansluiting maken, of heeft u meer informatie nodig over de verschillende coax kabels? Neem dan contact op met Deltron Trading, zodat wij u kunnen helpen bij uw vraag.


Deltron Trading