Snelle levering met Track&Trace
Gratis verzending vanaf € 250,00
Veilig bestellen en betalen
KabelExpress

Kwaliteit van coax kabels

  • Geplaatst op
  • Door Deltron
  • 0

Voor veel verbindingen worden tegenwoordig coax kabels gebruikt. Hoe is het eigenlijk gesteld met de coax kabel kwaliteit? Waarom is coax zo populair en bestaat er veel verschil tussen verschillende coax kabels? In deze blog wordt eerst de werking van een coax kabel uitgelegd, waaruit blijkt wat het voordeel is van coax ten opzichte van andersoortige kabelverbindingen. Daarna wordt er gekeken naar de verschillende soorten en merken coax kabels op de markt.

Coax en coax kabel kwaliteit

Om te kunnen uitleggen hoe het gesteld is met de coax kabel kwaliteit, is het belangrijk om eerst de werking van een coax verbinding kort en duidelijk uiteen te zetten. De naam van een coax kabel is afgeleid van de term ‘coaxiaal’. In een coax kabel zijn namelijk twee stroomgeleiders opgenomen, een binnengeleider en een buitengeleider. Van binnen naar buiten bestaat een coax kabel uit de kern, de binnengeleider, isolatiemateriaal, de buitengeleider en de mantel. Omdat beide geleiders in de kabel gebruikmaken van dezelfde kern, treedt er haast geen storing van het signaal op door naar binnen of buiten lekken.

Deze techniek zorgt voor een uitstekende coaxkabel kwaliteit. Dat wil zeggen dat het radiofrequente signaal, dat wordt gebruikt voor televisie-, radio- en internetcommunicatie, niet of nauwelijks wordt verstoord. Het resultaat is een optimale verbinding, haarscherp beeld en zuiver geluid. Om die reden kiezen veel mensen en bedrijven voor coax.

Kwaliteitsverschillen tussen kabels

Het is niet zo dat er één coax kabel bestaat die voor alle toepassingen voldoet. Het is dus niet voor niets dat er veel verschillende kabels op de markt zijn. Verschillende toepassingen vragen om verschillende kabels. Welke kabel de beste kwaliteit levert, hangt af van de toepassing ervan. Het is belangrijk om hierover veel en goede informatie in te winnen.

Wilt u kiezen voor een goede coax kabel kwaliteit, dan is het belangrijk om te kiezen voor een hoogwaardige kabel. Er bestaat een groot verschil in kwaliteit tussen de kabels die bij de bouwmarkten verkrijgbaar zijn en de merkkabels die bij vakhandels in de schappen liggen. Coax kabel van SSB en RFS zijn bijvoorbeeld van zeer goede kwaliteit en geschikt voor professioneel gebruik.

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzending vanaf € 250,00

Kabelexpress