Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

Coax kabel verlengen

Tegenwoordig worden voor de aansluiting van (kabel)televisie, radio en computernetwerken coax kabels gebruikt. Een coax verbinding zorgt voor een optimaal transport van een hoogfrequent signaal, waardoor beeld en geluid scherp en zuiver zijn. Het is best mogelijk om een coax kabel zelf aan te sluiten, al is het dan wel belangrijk om te letten op de juiste lengte. Is er al een goede verbinding aangelegd, maar moet de kabel worden verlengd, bijvoorbeeld omdat de televisie een andere plaats in huis heeft gekregen? Een coax kabel verlengen doet u eenvoudig en snel, met de juiste benodigdheden. Lees in dit artikel meer over het succesvol verlengen van uw coax kabel.

Wat is een coax kabel eigenlijk?

De naam ‘coax’ is afgeleid van ‘coaxiaal’, wat slaat op de techniek in de kabel. In een coax kabel zitten namelijk twee geleiders, een binnen- en buitengeleider, die beiden stroomvoerend zijn. Tussen de twee geleiders zit isolatiemateriaal. Doordat de geleiders gebruikmaken van dezelfde kern – as of axis, vandaar coaxiaal – treedt er vrijwel geen signaalverlies op. Dat zorgt voor optimaal beeld, zuiver geluid en een snelle verbinding van computernetwerken (denk bijvoorbeeld aan een LAN-verbinding).

Een coax kabel verlengen

Er zijn verschillende manieren om een coax kabel te verlengen. U kunt ervoor kiezen om een volledig nieuwe kabel aan te schaffen met de juiste lengte. Vervolgens doorloopt u de volgende stappen om de nieuwe kabel aan te sluiten:

Er is echter nog een andere manier om een bestaande coax kabel te verlengen, namelijk door middel van een coax kabel koppeling. Met behulp van dit koppelstuk kunt u eenvoudig een coax kabel verlengen, zonder deze helemaal opnieuw aan te sluiten. De gebruiksaanwijzing bij de koppeling spreekt boekdelen!


Deltron Trading