Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

Coax stekker

Coaxkabels van hoge kwaliteit zorgen voor een goed transport van hoogfrequente signalen. Ze worden veelvuldig gebruikt voor televisiesignalen of voor signalen in een computernetwerk. De kabel kan echter wel goed zijn, als de coax stekker zorgt voor een bron van verlies dan gaat dat ten koste van het signaal. Een coax stekker of connector van goede kwaliteit is dus zeker zo belangrijk als de kwaliteit van de kabels zelf. Bij Deltron bent u aan het juiste adres voor de aanschaf van hoogwaardige coax connectoren.

Coax, wat is dat?

De term ‘coax’ staat voor ‘coaxiale kabel’, wat zoveel betekent als ‘een kabel met twee (concentrische) geleiders’. Omdat beide geleiders gebruik maken van dezelfde as, worden ze coaxiaal genoemd. De binnen- en buitengeleider in de coaxkabel, zorgen beide voor magnetische en elektrische velden. Deze heffen elkaar echter op, waardoor vrijwel geen sprake is van een verstoord signaal als gevolg van lekken. Ook de kwaliteit van de coax stekker heeft invloed op de kwaliteit van het signaal. Een coax verbinding wordt door consumenten vaak gebruikt voor bijvoorbeeld (kabel)televisie. Radiofrequente straling, die zorgt voor beeld en geluid, kan door middel van coax uitstekend worden getransporteerd.

Coax stekker kopen

Een goede coaxkabel is stralingsarm, dat wil zeggen dat er (vrijwel) geen storing optreedt. Alleen een goede kabel is echter nog niet voldoende voor een goed beeld en geluid. De invloed van de coax stekker of connector wordt vaak onderschat. Gebruik van een ongeschikte connector kan leiden tot verstoord beeld en geluid. Een geschikte coax stekker heeft een goede impedantie, een laag verlies bij invoeging, is waterdicht en is zorgvuldig gedimensioneerd. Deltron biedt verschillende kwaliteitsconnectoren en precisiestekkers aan, die geschikt zijn voor verschillende coaxkabels, zoals Aircell, Aircom en Ecoflex. Welke coax stekker voor u geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Hierover adviseert Deltron u graag!


Deltron Trading