Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

CPR - NEN 8012 normering

 

Construction Products Regulation - CPR

Vanaf 1 juli 2016 heeft de Europese Commissie  de Construction Products Regulations (CPR) ingevoerd. Deze wetgeving heeft als doel om brandrisico's binnen gebouwen te verminderen. De CPR schrijft voor dat fabrikanten het brandgedrag van alle kabels, die gebruikt worden in gebouwgebonden installaties, moeten laten testen.  

Deltron Trading committeert zich aan de vergroting van de brandveiligheid in Nederland en België en gaat al haar coaxkabels laten testen en classificeren.

Brandclassificatie kabels

Europese norm - EN 50575

De Europese norm EN 50575 omschrijft de testmethoden en de indeling van kabels in een aantal klassen.

Nederlandse norm - NEN 8012

De Europese Commissie laat het aan de nationale wetgevers over om te bepalen welke klassen worden voorgeschreven. Hiervoor is de NEN 8012 opgezet, die voorschrijft dat een kabel geclassificeerd moet worden in 4 van de 7 klassen.

DoP/CE - verklaring

Wanneer een coaxkabel is getest en ingedeeld in een bepaalde klasse ontvangt Deltron een Declaration of Performance (DoP) en een CE-verklaring.

Voor de invoering van deze wetgeving is een overgangsperiode van 1 jaar vastgesteld, welke op dit moment is bepaald op 1 juli 2017. Dit betekent dat vanaf 1 juli 2017 alle kabels, met uitzondering van aansluitkabels, een DoP hebben ontvangen en zijn voorzien van een CE-markering.

Alle marktpartijen hebben een rol in de invoering van deze nieuwe wetgeving: 

Wij zullen u op de hoogte houden van de vordering mbt de afgifte van de DoP en CE-Certificering.


Deltron Trading