Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

Goede coax kabel

Vrijwel iedereen vindt een scherp beeld op televisie belangrijk. De juiste (kabel)televisieaansluiting hebben, heeft daarop sterke invloed. Vaak wordt er een coax kabel gebruikt voor het transporteren van het radiofrequentie signaal. Er zijn echter nog meer toepassingen dan alleen het overbrengen van het televisiesignaal; ook radio en computernetwerkcommunicatie verloopt vaak via een coax verbinding. Wat is nu een goede coax kabel? Dat hangt af van het gebruik en doeleinde. Zo bestaat er verschil tussen industrieel gebruik, zakelijk gebruik en

Thuisgebruik

Wat is een goede coax kabel voor een televisieaansluiting?
Allereerst is het belangrijk om onderscheid te maken tussen grondkabels en coax kabels voor gebruik in huis. Het aanleggen van de grondkabels is de verantwoording van uw aanbieder van televisie: daarover hoeft u zich dus geen zorgen te maken. Voor het goed overbrengen van het signaal is echter ook een goede coax kabel nodig die van muur naar televisie loopt.

Welke kabel gebruikt u daarvoor?

Allereerst is er een ruime keuze uit verschillende goede coax kabels. Om zeker te zijn van een goede keuze, kiest u voor een coax kabel die beschikt over het keurmerk ‘Kabel Keur’. Als een product over dit keurmerk beschikt, dan betekent dat immers dat onafhankelijke professionals de coax kabels hebben goedgekeurd.

Voorbeeld van een goede coax kabel

Zoals gezegd zijn er veel verschillende coax kabels van goede kwaliteit te verkrijgen. Over het algemeen zit er een behoorlijk verschil tussen ‘standaard’ kabels die haast in alle winkelschappen te vinden zijn en merkkabels. Een bekend merk dat geroemd wordt om de kwaliteit van de coax kabels, is Hirschmann. De KOKA 799 is een goede coax kabel en wordt dan ook erg veel gebruikt. Veel professionals en kenners verkiezen deze kabel bijvoorbeeld boven de ‘Coax 12’, vanwege de betere demping en afscherming. Dat zorgt voor minimale of helemaal geen verstoring van het signaal. Let op: de KOKA 799 is een coax kabel van goede kwaliteit, maar dat wil niet zeggen dat er geen producten op de markt verkrijgbaar zijn die zich daarmee niet kunnen meten. Verschillende merken en leveranciers bieden vergelijkbare coax kabels aan. Let dus goed op de specificaties en vergelijk deze.

Goede coax kabels voor andere toepassingen

Coax kabels worden niet alleen voor televisie gebruikt: ook bijvoorbeeld radiocommunicatie of communicatie tussen computernetwerken – denk bijvoorbeeld aan een LAN-verbinding – werkt vaak op basis van coax. Voor deze andere toepassingen, zijn ook andere coax kabels aan te raden. Het is dus niet per definitie te zeggen wat de beste coax kabel is. Dat hangt af van de toepassing ervan. Een specialist in de branche, zoals bijvoorbeeld Deltron, kan u hierover alle informatie geven. In het assortiment hebben zij dan ook veel verschillende kabels beschikbaar, zoals Aircell, Aircom en Ecoflex. Dit zijn goede coax kabels die bruikbaar zijn bij verschillende toepassingen, zowel professioneel als voor thuisgebruik.


Deltron Trading