Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

Op spanning met een aardklem

In de techniek wordt de term ‘aarde’ gebruikt als elektrische spanningsreferentie. Dat wil zeggen dat het bij de begrippen ‘aarden’ of ‘aarding’ niet gaat om de planeet Aarde zelf, maar om het contact dat een voorwerp met de aarde maakt waardoor er elektrische spanning (Volt) ontstaat. Om te meten of een willekeurig voorwerp een elektrische potentiaal heeft, oftewel elektriciteit kan geleiden, moet worden vastgesteld ten opzichte van welk ander voorwerp dit wordt gedefinieerd. Daarvoor wordt meestal de elektrische potentiaal van de aarde gebruikt, omdat de aarde zelf een goede geleider is. Voorwerpen met een elektrische geleider, zoals een aardelektrode, die met de aarde worden verbonden, worden geaard. Met behulp van een aardklem kunt u elektrische spanning geleiden. Een aardklem vindt u bij Deltron Trading geheel op maat. 

Functie van een aardklem

Het woord zegt het eigenlijk zelf al: een aardklem maakt het mogelijk om elektrische spanning van een voorwerp te geleiden naar een ander voorwerp. Bij de aanbouw van huizen wordt elk huis aangesloten om het stroomnetwerk in Nederland. Dat gebeurt door middel van verschillende draden die een verschillende functie hebben. Door de aardklem aan te sluiten op een van die draden, of een buis waar die spanning doorheen loopt, is het mogelijk om die spanning naar een ander voorwerp te geleiden. Bij radio’s is dit bijvoorbeeld handig, omdat een aardklem het dan mogelijk maakt om meerdere frequenties te kunnen ontvangen. 

Verschillende aardklemmen

Niet elke aardklem heeft dezelfde afmeting of kan dezelfde spanning aan. Daarom zijn er een hoop verschillende aardklemmen te verkrijgen voor verschillende doeleinden. Welke aardklem u nodig heeft, hangt af van datgene waarvoor u de aardklem wil gebruiken.

Heeft u meer informatie nodig over de juiste aardklem of bent u benieuwd naar het aanbod van Deltron Trading? Schroom dan niet om vrijblijvend contact met ons op te nemen. Wij voorzien u graag van alle informatie die u nodig heeft!


Deltron Trading