Gratis verzending vanaf € 500,00
Levering met Track&Trace
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Een coax kabel verlengen

Hoe moet ik een coax kabel verlengen?

Er zijn verschillende manieren om een coax kabel te verlengen of verbinden. Je kunt ervoor kiezen om een volledig nieuwe kabel aan te schaffen met de juiste lengte. Vervolgens doorloopt je de volgende stappen om de nieuwe kabel aan te sluiten:

  • Buitenmantel strippen: dit kun je doen met een kabelstripper. Er zijn speciale kabelstrippers voor coax kabels verkrijgbaar, maar een striptang voldoet ook.
  • Kopermantel omvouwen: zorg er hierbij voor dat de kopermantel onbeschadigd blijft. Kernmantel strippen: doe dit zeer secuur. De kernmantel mag niet beschadigd raken en zeker niet in aanraking komen met de kern.
  • Coax stekkers bevestigen: steek de kern van de kabel door het gaatje in de stekkers en sluit deze af met een schroefje. Aansluiten: test de verbinding en kijk of het signaal goed doorkomt.

Er is echter nog een andere manier om een bestaande coax kabel te verlengen, namelijk door middel van een coax kabel koppeling. Met behulp van dit koppelstuk kun je eenvoudig een coax kabel verlengen, zonder deze helemaal opnieuw aan te sluiten. De gebruiksaanwijzing bij de koppeling spreekt boekdelen. Bekijk onze coax connectoren en coax adapters.

Wat is een coax kabel eigenlijk?

Het woord coax is afgeleid van coaxiaal. Dit slaat weer op de twee geleiders in zo'n kabel: de binnen- en buitengeleider. Beiden zijn stroomvoerend.

Tussen de twee geleiders zit isolatiemateriaal. Doordat de geleiders gebruikmaken van dezelfde kern – as of axis, vandaar coaxiaal – treedt er vrijwel geen signaalverlies op. Dat zorgt voor optimaal beeld, zuiver geluid en een snelle verbinding van computernetwerken (denk bijvoorbeeld aan een LAN-verbinding).

Een coax kabel verlengen of verbinden? Heel moeilijk is het niet. Desondanks kun je natuurlijk gewoon contact opnemen als je vragen hebt. Bel of mail gerust!

Deltron gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Deltron voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming ten aller tijden weer intrekken. Lees meer
Akkoord