Gratis verzending vanaf € 500,00
Levering met Track&Trace
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Het belang van coax stekkers

Wat is coax eigenlijk?

De term ‘coax’ staat voor ‘coaxiale kabel’, wat zoveel betekent als ‘een kabel met twee (concentrische) geleiders’. Omdat beide geleiders gebruik maken van dezelfde as, worden ze coaxiaal genoemd. De binnen- en buitengeleider in de coax kabel, zorgen beide voor magnetische en elektrische velden. Deze heffen elkaar echter op, waardoor vrijwel geen sprake is van een verstoord signaal als gevolg van lekken.

Ook de kwaliteit van de coax stekker (ook wel coax connector genoemd) heeft invloed op de kwaliteit van het signaal. Een coax verbinding wordt door consumenten vaak gebruikt voor bijvoorbeeld (kabel)televisie. Radiofrequente straling, die zorgt voor beeld en geluid, kan door middel van coax uitstekend worden getransporteerd.

De juiste coax stekkers kopen

Een goede coaxkabel is stralingsarm, dat wil zeggen dat er (vrijwel) geen storing optreedt. Alleen een goede kabel is echter nog niet voldoende voor een goed beeld en geluid. De invloed van de coax stekker of connector wordt vaak onderschat. Gebruik van een ongeschikte connector kan leiden tot verstoord beeld en geluid. Een geschikte coax stekker heeft een goede impedantie, een laag verlies bij invoeging, is waterdicht en is zorgvuldig gedimensioneerd.

Deltron biedt verschillende kwaliteitsconnectoren en precisiestekkers aan, die geschikt zijn voor verschillende coaxkabels, zoals Aircell, Aircom en Ecoflex. Welke coax stekker voor u geschikt is, hangt af van verschillende factoren. Hierover adviseert Deltron u graag!

Deltron gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Deltron voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming ten aller tijden weer intrekken. Lees meer
Akkoord