Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

Een goede regenmeter kopen

Wilt u weten hoeveel regel er valt? Dan kunt u hiervoor een regenmeter kopen. Een regenmeter meet de hoeveelheid regen die in een bepaalde periode valt. Met een regenmeter kunt u uw weerstation uitbreiden, om naast de temperaturen ook te weten hoeveel regen er valt. Met name meteorologen en hydrologen maken gebruik van een regenmeter. Zo kan het in de agrarische sector van belang zijn hoeveel regen er valt, om de gewassen te voorzien van voldoende externe hydratatie als er een droge periode is. De hoeveelheid water die uit de lucht valt, wordt namelijk exact gemeten en weergegeven. Een regenmeter, ook wel pluviometer genoemd, meet de hoeveelheid neerslag per vierkante meter. Deze hoeveelheid wordt aangeduid in millimeters. Deltron Trading heeft een ruime keuze aan verschillende soorten regenmeters.

De regenmeter opstellen

Bij een regenmeter kopen, dient u rekening te houden met een aantal zaken die invloed hebben op de metingen van de meter. Een regenmeter dient allereerst vrij te staan van gebouwen, gewassen en andere obstakels. Alleen dan kan de exacte hoeveelheid neerslag goed gemeten worden. Aangeraden wordt ook om de regenmeter op een hoger gelegen punt op te stellen, bijvoorbeeld 40 centimeter boven de grond. Vaak wordt er een zogenoemde Engelse opstelling gebruikt. Hierbij wordt de regenmeter in een kuil geplaatst. De kuil wordt gegraven in een berg, maar door de regenmeter in de kuil te plaatsen, is deze vrij van wind. Alvorens een regenmeter kopen, zorgt u daarom het best dat u een goede plek heeft voor de regenmeter, zodat deze u kan voorzien van de exacte hoeveelheid neerslag.

Neem contact met ons op

Ook sneeuw en andere vormen van neerslag kunnen gemeten worden door de doorsnee regenmeter. Hiervoor is in de meeste regenmeters een verwarmingselement ingebouwd, dat de sneeuw en ijzel doet smelten. Hierna geeft de meter aan hoeveel millimeter sneeuw er ligt. Zo betekent één millimeter smeltwater dat er buiten één centimeter sneeuw ligt.
Wilt u een regenmeter kopen, maar wilt u meer informatie over de verschillende varianten en de opties hiervan? Deltron Trading geeft u graag meer informatie over de regenmeters uit het assortiment.


Deltron Trading