Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

Windsnelheid meten: een windmeter kopen

U kunt uw weerstation uitbreiden en een windmeter kopen. Een windmeter meet, zoals de naam al zegt, de wind. De wind wordt aangegeven in snelheid per uur. Veelal kunt u zelf instellen welke maat u wilt gebruiken. Naast kilometer per uur kunt u ook de wind in Beaufort, knopen of mijlen laten weergeven, per uur of per seconde. De meeste windmeters meten de wind met een aantal ‘schepjes’, zoals een molentje. De wind komt in de ‘schepjes’, waardoor de molen gaat draaien. Hoe harder het waait, hoe sneller de waaier draait. Hieruit kan vervolgens de windsnelheid, oftewel windkracht, gemeten worden. Er zijn ook thermische windmeters, die eigenlijk de temperatuur van de lucht meten. Deze meters hebben sensoren die meten hoeveel ze afkoelen bij langsstromende lucht. Dit temperatuurverschil zetten ze om in luchtsnelheid. Deltron Trading biedt verschillende soorten windmeters.

Extra metingen verrichten

Naast windsnelheid kunt u bij een windmeter kopen letten op een aantal andere meetopties. Zo kunnen sommige windmeters ook de windrichting meten. Deze windmeters meten eigenlijk het geluid van de wind door ultrasone trillingen te meten. Hoe harder het waait, hoe sneller het geluid gaat, dus hoe hoger de windkracht. Door de trillingen te meten, is ook de windrichting te bepalen.
Verder kunt u bij uw windmeter kopen kiezen voor een windmeter die tevens een weerstation is en de actuele temperatuur en/of de gevoelstemperatuur meet. Er zijn overigens ook losse windmeters te koop.

Bestel direct bij Deltron Trading

Een windmeter wordt soms ook wel anemometer genoemd. Anemos is het Griekse woord voor wind. Naast de wind buiten kan een anemometer ook de wind binnen meten, bijvoorbeeld in de kanalen van airconditioning, in mijnkanalen of gewoon de luchtsnelheid binnen gebouwen. Wilt u een windmeter kopen, maar weet u niet welke windmeter het best bij u en uw weerstation past? Dan helpen wij van Deltron Trading u graag door een deskundig advies te geven.


Deltron Trading