Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

Pluk elk radiosignaal uit de lucht met een SDR ontvanger

SDR staat voor ‘Software Defined Radio. Dat wil zeggen dat een SDR ontvanger een radiocommunicatiesysteem is waarbij onderdelen die normaal hardware zijn, door software op de PC worden vervangen. Met een SDR ontvanger is het bijvoorbeeld mogelijk om naast omroepzenders, ook radioamateurs, luchtvaart- en portofoonsignalen te ontvangen. De SDR ontvanger wordt aangesloten op de computer waar u speciale software op moet installeren. Na de installatie van de ontvanger kunt u aan de slag.

Software en antenne

Wanneer u een SDR ontvanger gaat installeren, heeft u daar ook speciale software bij nodig. Deze software ontvangt u bij het aanschaffen van de ontvanger op een Cd-rom. Ook is een speciale antenne onderdeel van het installatiepakket. De software vervangt de hardware die er bij een normale radio voor zorgt dat u zenders kunt ontvangen. Daarom is het belangrijk om die op uw PC te installeren. De antenne plugt u ook in de computer, maar kan eventueel ook naar de buitenantenne worden geleid. 

Verschillende modellen

Bij Deltron Trading kunt u terecht voor verschillende SDR ontvangers. Deze modellen variëren in frequentiebereik en user interface design. Welk model u kiest, hangt af van wat u precies met de SDR ontvanger wilt gaan doen. Als u bijvoorbeeld alleen amateurzenders wil ontvangen, dan heeft u een minder krachtige ontvanger nodig dan wanneer u de ontvanger ook gebruikt voor het beluisteren van de luchtverkeersleiding op Schiphol. 

Via onze website kunt u informatie ontvangen over de verschillende SDR ontvangers. Ook staan wij u graag telefonisch te woord. Zo kunnen wij u adviseren over wat voor u de juiste keus is. SDR ontvangers zijn leuke technische snufjes, dus plezier is zeker gegarandeerd. Mocht u meer willen weten, bel dan gerust naar 0528 – 268816 of vul vrijblijvend het contactformulier in op de website. 


Deltron Trading