Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

SDR, wat is dat nu precies?

Misschien heeft u er wel eens van gehoord: een SDR of SDR ontvanger. Maar waar staat die afkorting precies voor en wat kunt u ermee? SDR betekent ‘Software Defined Radio’. Dat betekent dat de hardware die normaal gesproken in een radio zit om frequenties te kunnen ontvangen, is vervangen door software op de PC. Met een SDR ontvanger heeft u in feite geen fysieke radio meer nodig, omdat alles via de computer gaat. Met SDR kunt u niet alleen de standaard FM radiozenders ontvangen, maar ook allerlei andere signalen die door de lucht lopen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan portofoonsignalen of de radio’s van de luchtverkeersleiding op Schiphol. Met SDR stapt u eigenlijk in een geheel nieuwe radiowereld.

De ontvanger en de software

Wanneer u een SDR ontvanger aanschaft, ontvangt u daarbij ook de software waarmee u de SDR op uw computer kunt installeren. Deze software maakt het mogelijk om niet alleen radiozenders in Nederland te ontvangen, maar u kunt analoge en digitale zenders van over de hele wereld ontvangen. Ook kunt u intunen op andere frequenties, bijvoorbeeld op die van portofoonradio’s. Dat is handig bij bijvoorbeeld een groot evenement waarbij de medewerkers met elkaar in contact staan via portofoons. De SDR werkt via de software op uw computer en een speciale antenne, die ook aangesloten moet worden. Bij het kopen van een SDR ontvangt u een handleiding en Cd-rom, waarop alles precies staat uitgelegd. Zo kunt u snel zelf aan de slag en bekijken wat u allemaal met een SDR kunt doen.

SDR bij Deltron Trading

Deltron Trading is dé specialist op het gebied van radiocommunicatiesystemen en antenne-installaties. Daarom zijn wij het uitgelezen bedrijf om u te voorzien van alles wat u nodig heeft en moet weten over de SDR. U kunt bij ons terecht voor verschillende modellen. Weet u niet precies voor welk model u moet kiezen, dan helpen wij u daar graag bij.


Deltron Trading