Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

Een gouden duo: een weerstation met windmeter

Het meest uitgebreide weerstation is een weerstation met windmeter. Dit weerstation meet naast de temperatuur en andere weersomstandigheden ook de wind. Zo weet u hoe hard het waait en soms ook vanuit welke richting de wind komt. Weerstations bieden over het algemeen al heel veel informatie over het weer dat zich buiten afspeelt. Zo meten weerstations de temperaturen: de daadwerkelijke temperatuur, maar ook de gevoelstemperatuur. Hiernaast kunnen weerstations de luchtdruk, de luchtvochtigheid en neerslag, het aantal uren zon, en de hoeveelheid uv-straling meten. Weerstations met windmeter meten daarbij ook nog eens de windsnelheid, en dus soms ook de windrichting. In het assortiment van Deltron Trading vindt u eveneens weerstations met een windmeter.

Anemometers aanschaffen

Hoe koud of warm het buiten is, zegt niet altijd evenveel. Want als er een krachtige noordoostelijke wind staat, kan dit de gevoelstemperatuur behoorlijk beïnvloeden. Daarnaast is het handig om te weten hoe hard het waait, als het regent. Met rukwinden de fiets op gaan, is namelijk niet voor iedereen even fijn. In die gevallen kan een weerstation met windmeter handig zijn. Windmeters worden overigens ook wel anemometers genoemd. Deze benaming komt uit het Grieks, want anemo is het Griekse woord voor wind.

Complete weersets bij Deltron Trading

Een weerstation met windmeter meet sowieso de windsnelheid, oftewel de windkracht. Deze geeft de meter weer in een snelheidsmaat per seconde of per uur. Naast kilometers, kan de meter de snelheid meestal ook weergeven in mijlen, Beaufort of knopen. Naast de snelheid van de wind kan een windmeter soms de windrichting meten. Deze windmeters zijn altijd ultrasone meters; ze meten de trillingen van de wind en zetten de voortplantingssnelheid hiervan om in de windsnelheid.
Voor meer informatie over windmeters kunt u vrijblijvend contact opnemen met Deltron Trading. Wij zijn bereikbaar via het contactformulier op onze site, maar ook via telefoonnummer 0528-268816.


Deltron Trading