Gratis verzending vanaf € 500,00
Levering met Track&Trace
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

UHF/VHF/HF basisantennes

Wat is het verschil tussen VHF en UHF? 
UHF staat voor "Ultra High Frequency", terwijl VHF staat voor "Very High Frequency". Het frequentiebereik van de VHF band loopt van 136 tot 174 MHz en het frequentiebereik van UHF loopt van 380 tot 470 MHz. De VHF en UHF banden worden gebruikt voor portofoons, marifoons, mobilofoons. Naast de VHF en UHF bestaat er ook nog een MB (Mid band) die loopt van 66 tot 88 MHz. De MB wordt tegenwoordig bijna niet meer gebruikt. 

De meest gebruikte band voor portofoons is de UHF. VHF wordt veel gebruikt in de marifonie. Let wel op dat UHF en VHF portofoons kunnen niet met elkaar communiceren.

UHF band

UHF-band heeft een frequentiebereik van 400 tot 512 MHz (Megahertz). De voordelen van de UHF frequenties is dat deze signalen minder gevoelig zijn voor staal, beton, hout, steen etc. in gebouwen. Wel zijn de UHF-frequentie signalen gevoelig voor glas.

VHF band

VHF-band heeft een frequentiebereik 136-174 MHz en worden veelal gebruikt in de pleziervaart, scheepvaart en luchtvaart. De VHF frequentiesignalen reiken tot grote afstanden vooraal bij vrij zicht waar geen gebouwen of heuvels/bergen in de omgeving staan. Ook worden VHF frequenties gebruikt bij outdoor evenementen en in de beveiliging. 

Deltron gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Deltron voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming ten aller tijden weer intrekken. Lees meer
Akkoord