Snelle levering met Track&Trace
Gratis verzending vanaf € 250,00
Veilig bestellen en betalen
KabelExpress

Een coax kabel verlengen

  • Geplaatst op
  • Door Deltron
  • 0

Tegenwoordig worden voor de aansluiting van (kabel)televisie, radio en computernetwerken coax kabels gebruikt. Een coax verbinding zorgt voor een optimaal transport van een hoogfrequent signaal, waardoor beeld en geluid scherp en zuiver zijn. Het is best mogelijk om een coax kabel zelf aan te sluiten, al is het dan wel belangrijk om te letten op de juiste lengte.

Is er al een goede verbinding aangelegd, maar moet de kabel worden verlengd, bijvoorbeeld omdat de televisie een andere plaats in huis heeft gekregen? Een coax kabel verlengen doe je eenvoudig en snel, met de juiste benodigdheden. Lees in dit artikel meer over het succesvol verlengen van jouw coax kabel.

Hoe moet ik een coax kabel verlengen?

Er zijn verschillende manieren om een coax kabel te verlengen of verbinden. Je kunt ervoor kiezen om een volledig nieuwe kabel aan te schaffen met de juiste lengte. Vervolgens doorloopt je de volgende stappen om de nieuwe kabel aan te sluiten:

  • Buitenmantel strippen: dit kun je doen met een kabelstripper. Er zijn speciale kabelstrippers voor coax kabels verkrijgbaar, maar een striptang voldoet ook.
  • Kopermantel omvouwen: zorg er hierbij voor dat de kopermantel onbeschadigd blijft. Kernmantel strippen: doe dit zeer secuur. De kernmantel mag niet beschadigd raken en zeker niet in aanraking komen met de kern.
  • Coax stekkers bevestigen: steek de kern van de kabel door het gaatje in de stekkers en sluit deze af met een schroefje. Aansluiten: test de verbinding en kijk of het signaal goed doorkomt.

Er is echter nog een andere manier om een bestaande coax kabel te verlengen, namelijk door middel van een coax kabel koppeling. Met behulp van dit koppelstuk kun je eenvoudig een coax kabel verlengen, zonder deze helemaal opnieuw aan te sluiten. De gebruiksaanwijzing bij de koppeling spreekt boekdelen. Bekijk onze coax connectoren en coax adapters.

Wat is een coax kabel eigenlijk?

Het woord coax is afgeleid van coaxiaal. Dit slaat weer op de twee geleiders in zo'n kabel: de binnen- en buitengeleider. Beiden zijn stroomvoerend.

Tussen de twee geleiders zit isolatiemateriaal. Doordat de geleiders gebruikmaken van dezelfde kern – as of axis, vandaar coaxiaal – treedt er vrijwel geen signaalverlies op. Dat zorgt voor optimaal beeld, zuiver geluid en een snelle verbinding van computernetwerken (denk bijvoorbeeld aan een LAN-verbinding).

Een coax kabel verlengen of verbinden? Heel moeilijk is het niet. Desondanks kun je natuurlijk gewoon contact opnemen als je vragen hebt. Bel of mail gerust!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Gratis verzending vanaf € 250,00

Kabelexpress