Gratis verzending vanaf € 500,00
Levering met Track&Trace
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Coax & Connectoren

Vertrouw op 30 jaar ervaring in RF-ontwikkeling van SSB-Electronic. SSB levert ultra-low-loss coaxkabels, eersteklas connectoren, verloop adapters, SDR-producten en nog veel meer communicatie en coax toebehoren!

SSB-Electronic GmbH is sinds 1976 bezig met de ontwikkeling en fabricage van assemblages en individuele apparaten voor communicatietechnologie. Op het gebied van digitale ontvangsttechniek, kortweg “SDR” zetten wij sinds 2008 de toon. U kent of heeft vast en zeker wel eens gehoord van de bekende coaxkabel merken “Ecoflex”, "Aircom", "Aircell”, "Heatex", "Seatex" en de bijbehorende connectoren, verloop adapters en coax tangen.

Zoekt u connectoren, verloop adapters, blikembescherming, verloop connectors, terminators, tussenkabels met connectoren, verloopkabel met connectoren of een aardingsset voor uw coax kabel? Truckerswereld biedt u een groot scala aan producten.

SSB-Electronic ontwikkelt al meer dan 30 jaar connectoren en adapters voor coaxkabels. SSB hecht bijzonder belang aan optimale HF-eigenschappen, praktijkgerichte oplossingen en een constant hoge productiekwaliteit van zijn producten.

HF-Componenten

Bij  Deltron Trading vindt u verschillende HF-componenten zoals signaalverzwakkers, attenuators of signaaldempers genoemd, coaxiale relais of coaxrelais en afsluitweerstanden ook wel terminators genoemd, bliksembescherming, aardingsklemmen en speciale tangen voor montage van connectoren. 

Coaxkabels en connectoren worden gebruikt om signalen door te sturen van het ene apparaat naar één of meerdere apparaten. Hierbij kun je denken aan een radiosignalen die ontvangen worden door een antenne, de antenne stuurt deze signalen door naar een tranceiver of receiver zodat wij deze signalen kunnen horen in de vorm van gesproken berichten. 

Bij een tranceiver werkt het ook andersom, als wij door de microfoon van een transceiver spreken worden onze woorden in radiosignalen doorgestuurd van de tranceiver naar de antenne, de antenne zal de signalen verspreiden zodat deze kunnen worden ontvangen door een andere transceiver zodat andere personen het kunnen horen.

Coax en connectors van hoge kwaliteit

De door Deltron aangeboden connectoren, verloop adapters en coaxkabels zijn van hoge kwaliteitsmerken zoals SSB Electronic, DDS Electronics, Spinner, Telegärtner, Mauritz etc.

Diverse montage opties van connectoren

Deltron verkoopt verschillende soorten connectoren. Zo heb je connectoren die je tijdens de installatie moet krimpen, klemmen of solderen maar er zijn ook connectoren die solderless zijn dit houdt in dat je ze niet hoeft te solderen voor installatie. Bij bepaalde connectoren moet je de binnengeleider (inner conductor) vast klemmen (to clamp), krimpen (to crimp) of solderen (to solder). De buitengeleider (outer conductor) moet dan worden vastgeschroefd (to screw), gekrompen (to crimp) of vastgeklemd (to clamp) of gesoldeerd (to solder) worden.

Datasheets en montage instructies voor connectoren

Bij Deltron vindt je onderaan de webpagina een map downloads in deze map vindt je diverse montage instructies en datasheets van de verschillende coaxkabels, connectoren en coaxiale verloop adapters. 

SeaTex - zeewaardige coaxkabels voor offshore, scheepvaart en windturbines 

De SeaTex coaxkabels zijn voorzien van het DNV-GL certificaat wat een wereldwijd erkent certificaat is voor dit soort coaxkabels. Deze zeewaardige coaxkabels, SeaTex genaamd, zijn bestand tegen zout, hitte, kou, UV-straling, olie en zware weersomstandigheden. Met deze offshore geschikte coaxkabels kun je communicatie-apparatuur aansluiten op booreilanden, olieplatforms, schepen en zelfs in windturbines.

SeaTex SHF2 coax mantel 

De mantel van SeaTex coaxkabels zijn halogeenvrij en vervaardigd uit speciale thermoplastische copolymeer (SHF2) die uitstekende bescherming biedt tegen de eerder hierboven genoemde omstandigheden. Naast dat de SeaTex coaxkabelmantels voorzien zijn van SHF2 zijn de SeaTex coaxkabels ook brandvertragend conform IEC60754 en IEC61034 normen.

FRNC klassificering bij coaxkabels

De afkorting FRNC achter het type coaxkabel staat voor Flame Retardant Non Corrosive. FRNC coaxkabels zijn eenvoudig te strippen en erg flexibel. Deze FRNC kabels zijn IEC 60332-1-2 norm gecertificeerd en produceren zeer weinig giftige rook en zijn daarom ook bijzonder geschikt voor gebruik in binnenruimtes, sterker nog FRNC gecertificeerde coaxkabels zijn verplicht in openbare ruimtes omdat het verbranden van standaard PVC coaxkabel giftige dampen produceert en deze dan een risico kunnen vormen voor de menselijke gezondheid. Ook kunnen de FRNC coaxkabels worden gebruikt in slecht ventilerende ruimtes zoals in datacenters, treinen, metro's, trams, vliegtuigen, schepen etc. Deze FRNC gecertiiceerde coaxkabels worden door andere fabrikanten verkocht onder de naam LSZH (Low Smoke Zero Halogeen).

Frequentie bereik van coaxkabels
Een coaxkabel van goede kwalteit zorgt dat signalen overgebracht worden zonder dat deze te snel verzwakt of verstoord worden. Een goede kwaliteit coaxkabel is geschikt voor een frequentiebereik van 5Mhz tot 3000MHz. Als voorbeeld; het bereik van een digitale televisie zit tussen de 5MHz en 862MHz, dit zal in de toekomst verhoogt worden omdat er steeds meer nodig is voor uitbreiding naar o.a. hogere internetsnelheden, 4K TV-kanalen etc. Bij Deltron vindt je coaxkabels met een frequentiebereik van 6MHz tot 12MHz.

Lage demping en dB verlies van een coaxkabel
Een coaxkabel van hoge kwaliteit biedt een zeer lage demping, lage demping zorgt ervoor dat het signaal wat door de kabel gaat niet te snel verzwakt wordt. Stelregel; hoe lager de demping is, hoe beter de coaxkabel is. Ook wordt er vaak gesproken over het dB verlies per 100meter op een bepaalde frequentie. Bijvoorbeeld: "demping 1 GHz/100 m 13,49 dB"  Hoe lager het getal, hoe lager de demping van de coaxkabel. De coaxkabels van hoge kwaltieit hebben tegenwoordig minimaal een drievoudige afscherming en kunnen hierdoor direct naast een stoorzender gelegd worden zonder dat er storingen op het signaal ontstaan.

Keurmerken voor coaxkabels
Coaxkabels van hoge kwaliteit kun je herkennen aan het keurmerk die op de kabel gedrukt is en aan de certificaten die erbij horen zodat je kunt zien aan welke eisen de coaxkabel voldoet. Deze coaxkabels zijn worden getest op verschillende punten en voldoen aan hoge eisen wat betreft het doorgeven van het signaal en de kwaliteit van het doorgegeven signaal. Op de coaxkabels van hoge kwaliteit vind je ook een opdruk van het merk en/of type coaxkabel. 

Bij Deltron besteld u eenvoudig en veilig online coaxkabels en toebehoren

  • HeaTex, Ecoflex Multicore, Seatex 5, Seatex 7, Seatex-10, Seatex 15, Aircell 5, Aircell 5 HeaTex, Aircell 7, Aircell 7 HeaTex, Aircom Premium FRNC, Ecoflex 5, Ecoflex 5 FRNC, Ecoflex 7, Ecoflex 7 FRNC, Ecoflex 10, Ecoflex 10 FRNC, Ecoflex 10 Plus HeaTex, Ecoflex 15, Ecoflex 15 FRNC, Ecoflex 15 Plus, Ecoflex 15 Pro, RG-58, RG-213, RG-316, RG-179, RG-142

SSB Electronic ontwikkelt al meer dan 30 jaar stekkers en adapters voor het aansluiten en verbinden van coaxkabels. SSB hecht bijzonder veel belang aan de altijd optimale HF-eigenschappen, een praktische oplossing en een constant hoge productiekwaliteit van onze producten.
Alle connectoren van SSB gebruiken alleen polytetrafluoretheen (PTFE of "Teflon") als diëlektricum om ervoor te zorgen dat de connector optimaal wordt aangepast tijdens het solderen. De contactelementen zijn uiteraard verguld om een optimale langdurige bescherming tegen corrosie te garanderen.
Tevens worden er diamagnetische materialen en legeringen gericht gebruikt om veranderingen in de aanpassing, ongewenste resonanties en intermodulaties te minimaliseren.
 

Deltron gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Deltron voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming ten aller tijden weer intrekken. Lees meer
Akkoord