Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

Coax kabel aansluiten

Coax kabels worden gebruikt voor de aansluiting van (kabel)televisie, radio en computernetwerken. Een coax aansluiting zorgt voor een hoogwaardig transport van het radiofrequente signaal. Een coax kabel aansluiten lijkt lastig, maar met het onderstaande stappenplan kunt u het gemakkelijk zelf. Eerst wordt er kort uitgelegd wat een coax kabel nu eigenlijk is, waarna stap voor stap wordt toegelicht hoe u een coax kabel zelf op de juiste manier kunt aansluiten.

Coax kabel

Een coax kabel ontleent de naam aan de coaxiale verbinding. Simpeler gezegd: een coax kabel kent twee geleiders, namelijk een binnengeleider, in de kern van de kabel, en een buitengeleider. Tussen deze twee geleiders zit isolatiemateriaal. De kabel als geheel wordt omhuld door een mantel. De twee geleiders in de kabel werken op basis van dezelfde kern, wat ervoor zorgt dat er geen tot weinig storing in het signaal optreedt door lekken. Het voordeel van deze techniek, is dat het signaal vrijwel onverstoord getransporteerd wordt. Het resultaat is een haarscherp beeld, zuiver geluid en een optimale verbinding.

Een coax kabel aansluiten, hoe doet u dat?

Voordat u begint met het aansluiten van een coax kabel, is het belangrijk om er zeker van te zijn dat u de juiste kabel in handen heeft voor het gebruik ervan. Er bestaan namelijk verschillende kabels, die voor verschillende doeleinden geschikt zijn. Heeft u inderdaad de juiste kabel en is deze van de juiste lengte, dan kunt u van start gaan. Volg de volgende stappen:

Voorbereiding:


Deltron Trading