Bel ons op (0528) 26 88 16 of mail naar info@deltron.nl
zoeken
Naar je winkelmand

Klantenservice

Daarom Deltron

  • Betrouwbare kwaliteit
  • Dropshipment
  • Snelle levering
  • Lage kosten
ideal tnt gls myparcel

Groene coax kabel

De meeste mensen zijn niet gespecialiseerd in coax kabels. Bij het aansluiten van een televisie is het kiezen van de juiste kabel echter wel belangrijk. Welke kabel moet u nu kiezen? Er zijn verschillende kabels verkrijgbaar. Kiest u nu voor die groene coax kabel of toch voor een andere kabel? Wat is een groene coax kabel? Een vraag waar veel mensen ook geen antwoord op kennen, is hoe coax eigenlijk werkt. Om uit te kunnen leggen wat een groene coax kabel is, moet u wel weten hoe zo’n kabel nu in elkaar steekt.

Hoe werkt coax?

Een coax kabel bestaat uit twee geleiders. Rondom de kern van de kabel zitten, van binnen naar buiten, de binnengeleider, isolatiemateriaal, de buitengeleider en een mantel van kunststof. Het basisprincipe is dat beide stroomgeleiders werken op basis van dezelfde kabelkern. Dit wordt een coaxiale werking genoemd, waarvan ook de term ‘coax’ is afgeleid. Doordat de twee geleiders gebruikmaken van dezelfde kern, heffen de elektrische en magnetische velden elkaar op. Het resultaat is een minimaal verlies door naar binnen of buiten lekken. De radiofrequente signalen die door een coax kabel worden getransporteerd, blijven hierdoor zuiver.

Coax kabels voor binnen en buiten

Elke coax kabel werkt op basis van bovenstaand principe, maar dat wil niet zeggen dat elke kabel ook exact hetzelfde is. Zo is er bijvoorbeeld een belangrijk onderscheid te maken tussen grondkabels en kabel die binnenshuis worden gebruikt. Grondkabels – de naam zegt het al – lopen ondergronds en transporteren de RF-signalen van de aanbieder van televisie, radio en internet naar de consument. Dit transport is de verantwoordelijkheid van de aanbieder. Hiervoor wordt een groene coax kabel gebruikt, een grondkabel. De consument heeft daarmee dus niet veel te maken. De aansluiting naar bijvoorbeeld de kabeltelevisie wordt tot stand gebracht door middel van coax kabels die geschikt zijn voor in huis.

Groene coax kabels kopen

Een groene coax kabel is dus met name van belang voor de bedrijven die gebruikmaken van (ondergronds) transport van RF-signalen. Groene coax kabels kopen, dat doet u over het algemeen dan ook bij een importeur of groothandel, zoals Deltron. Zij hebben verschillende soorten groene coax kabels in het assortiment.


Deltron Trading