Gratis verzending vanaf € 500,00
Levering met Track&Trace
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

TNC Connectoren

Wat is een TNC-connector?

Een TNC-connector is een middelgrote connector en lijkt veel op de BNC-connector maar dan met een schroef-aansluiting in plaats van een bajonet-aansluiting. De TNC-connector dankt zijn naam aan Neill Concelman, die tevens een van de twee bedenkers is van de BNC-connector. De benaming TNC staat dan ook voor Threaded Neill Coneclman (threaded verwijst naar de schroefdraad in deze connector).

Waar wordt een TNC-connector voor gebruikt?

Een TNC-connector wordt voor veel toepassingen gebruikt zoals gps systemen en bij 4G internetrouters en modems. De TNC-Reverse Polarity uitvoering wordt ook zeer veel gebruikt in wifi omgevingen.

Hoeveel impedantie heeft een TNC-connector?

TNC-connectoren zijn verkrijgbaar met een impedantie van 50 Ohm maar er zijn ook TNC-connectoren die een impedantie hebben van 75 Ohm. De 75 Ohm uitvoering van de TNC is te herkennen aan de verminderede hoeveelheid diëlektricum aan de uiteinden. 

Welke types TNC-connectoren zijn er verkrijgbaar?

TNC-connectoren zijn zowel Male als Female uitvoering verkrijgbaar. Ook bestaan er van de Male en Female uitvoeringen een RP-uitvoering. RP staat voor Reverse Polarity ook wel omgekeerde polariteit genoemd.  Bij een omgekeerde polariteit connector is er van geslacht gewisseld, een standaard TNC-connector is dan ook niet te verbinden met een TNC-Rerverse-Polarity-connector. Bij een TNC-Male RP connector zit het schroefdraad aan de binnenzijde en een is de binnenzijde van een TNC-Male RP uitgevoerd als een Female met een Female pin).

TNC-Reverse Polarity (RP)

Naast de standaard TNC-connectoren zijn er ook omgekeerde polariteit (Reverse Polarity) TNC-connectoren. Dit is een variant op de standaard TNC waarbij de binnenste pin van geslacht is gewisseld. Een standaard TNC-connector is niet te gebruiken met een TNC-RP-connector, hiervoor zijn echter wel verloop connectoren verkrijgbaar waarmee dit wel kan. Een TNC of een TNC-RP connector aansluiting is veelal te vinden of Wifi apparaten zoals routers en modems met antenne. 

Er zijn vier soorten TNC-connectoren:

 • TNC-RP-Female
  • Heeft een pin aan de binnenzijde en schroefdraad aan de buitenzijde van de behuizing
 • TNC-RP-Male
  • Heeft een socket (pin-ingang) aan de binnenzijde en schroefdraad aan de binnenzijde van de body/behuizing
 • TNC-Female 
  • Heeft een socket (pin-ingang) aan de binnenzijde en schroefdraad aan de buitenzijde van de body/behuizing
 • TNC-Male
  • Heeft een pin aan de binnenzijde en schroefdraad aan de binnenzijde van de body/behuizing
Deltron gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Deltron voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming ten aller tijden weer intrekken. Lees meer
Akkoord