Gratis verzending vanaf € 500,00
Levering met Track&Trace
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Afsluitweerstanden

Wat is een afsluitweerstand? en waarvoor gebruik je een afsluitweerstand?

De afsluitweerstand van een antennekabel wordt ook wel een terminator genoemd. Een afsluitweerstand is een weerstand waarmee een (antenne)kabel moet worden afgesloten zodat er geen energie wordt gereflecteerd en het signaal niet wordt aangetast. De impedantie van het transmissiemedium moet overeenkomen met die van de afsluitweerstand. Als een antennekabel een impedantie heeft van 75 Ohm, dan moet de terminator ook 75 Ohm zijn zodat er geen staande golven ontstaan ​​door de weerkaatsing van de trillingen die het signaal beïnvloeden.

Een afsluitweerstand gebruik je om reflecties aan de uiteinden van transmissiemedia te voorkomen, moeten deze met hun eigen impedantie worden afgesloten. Dit onderdeel wordt de afsluitweerstand genoemd. Een afsluitweerstand heeft de impedantie van het transmissiemedium en zorgt ervoor dat er geen reflecties optreden aan het uiteinde van de kabel.

Bij Truckerswereld en Deltron Trading vindt je o.a. 50 Ohm afsluitweerstanden van de SMA/R-SMA serie, SMC serie, BNC serie, TNC serie, N serie en de 7-16 serie.

Voorkomen van reflectie aan de uiteinde van de coaxkabel


Een afsluitweerstand heeft de impedantie van het transmissiemedium en zorgt ervoor dat er geen reflecties optreden aan het uiteinde van de kabel. Als een antennekabel bijvoorbeeld een impedantie van 75 ohm heeft, moet de afsluitweerstand ook 75 ohm zijn. Het reflectiegedrag komt tot uitdrukking in het rendementsverlies


Om reflecties aan de uiteinden van transmissiemedia te voorkomen, moeten deze met hun eigen impedantie worden afgesloten. Dit onderdeel wordt de afsluitweerstand genoemd. Een afsluitweerstand heeft de impedantie van het transmissiemedium en zorgt ervoor dat er geen reflecties optreden aan het uiteinde van de kabel.


Bij Truckerswereld en Deltron Trading vindt u 50 Ohm afsluitweerstanden van de SMA/R-SMA serie, SMC serie, BNC serie, TNC serie, N serie en de 7-16 serie.
 

Deltron gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Deltron voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming ten aller tijden weer intrekken. Lees meer
Akkoord