Gratis verzending vanaf € 500,00
Levering met Track&Trace
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Signaalverzwakkers

Signaalverzwakkers ook wel signaaldempers genoemd en in het Engels "Attenuators" genoemd, worden in circuits gebruikt om de spanning te verlagen, en het vermogen af te voeren en de impedantie aanpassing te verbeteren. Bij het meten van signalen worden verzwakkerpads of adapters gebruikt om de amplitude van het signaal met een bekende hoeveelheid te verlagen om metingen mogelijk te kunnen maken of om het meetapparaat te beschermen tegen signaalniveaus die het zouden kunnen beschadigen.

De term "verzwakking" wordt veelal gebruikt op verschillende gebieden. Verzwakking op dit gebied houdt in "verminderen". Je kunt het vergelijken met de werking van een zonnebril die verminderd of dempt de zonlicht die op je ogen schijnt. Het verzwakken van een elektrisch signaal houdt in dat het gewenste signaal verbetert of versterkt door het te verminderen. 

Wat is een Attenuator (signaaldemper / signaalverzwakker)?

Vaste Attenuators worden in circuits gebruikt om de spanning te verlagen, en het vermogen af te voeren en de impedantie-aanpassing te verbeteren. Bij het meten van signalen worden verzwakkerpads of adapters gebruikt om de amplitude van het signaal met een bekende hoeveelheid te verlagen om metingen mogelijk te kunnen maken of om het meetapparaat te beschermen tegen signaalniveaus die het zouden kunnen beschadigen.
Veel mensen gebruiken de term "verzwakking", deze term wordt op verschillende gebieden gebruik. Verzwakking houdt hierbij in "verminderen". Je kunt het als het ware vergelijken met het gebruik van een zonnebril die dempt/verminderd de zonlicht op je ogen. Het verzwakken van een elektrisch signaal houdt in dat het gewenste signaal verbetert of versterkt door het te verminderen. 

Waarvoor gebruik je een attenuator of signaalverzwakker?


Bij het verzenden van elektronische signalen is verzwakking het verlies van signaalsterkte zoals gemeten in decibel (dB). Signalen die van een zendmast naar een telefoon worden verzonden kunnen bijvoorbeeld vervormd raken door verhoogde demping als je om de hoek van een gebouw loopt. De sterkte van het draadloze signaal kan worden verzwakt (verminderd) door ruis, fysieke belemmeringen en lange afstanden. Naarmate de signaalverzwakking toeneemt, neemt de volledige signaaloverdracht af.

Verzwakkingssnelheden in bekabeling worden beïnvloed door externe ruisbronnen op frequenties die het signaal binnendringen dat door de kabel wordt gedragen. Glasvezelkabels zijn uitstekend in het zenden met lage dempingssnelheden omdat ze signalen in de vorm van lichtgolven verzenden voordat ze aan de ontvangende kant weer worden omgezet in elektronische signalen. Hoogfrequente golflengten van licht die worden gebruikt voor het verzenden van signalen in glasvezelkabels zijn bestand tegen ruis totdat het wordt omgezet (gemoduleerd/gedemoduleerd) in elektronische signalen.
 

Deltron gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Deltron voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming ten aller tijden weer intrekken. Lees meer
Akkoord