Gratis verzending vanaf € 500,00
Levering met Track&Trace
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Marifoons

Marfifoons is een overkoepelende naam voor maritieme transceivers hieronder valt onder andere de welbekende marifoon voor de pleziervaart die werkt op de VHF-band (30 - 300 MHz) Hiermee kun je communiceren met o.a. de brug- of sluiswachter, kustwacht en met andere schepen. Het gemiddelde bereik van een vaste marifoon is ongeveer 40 kilometer wat neer komt op 20 tot 30 mijl. Hierbij ligt het er wel aan hoe hoog en waar de antenne geplaatst is. In de regel geldt; hoe hoger de antenne, hoe beter het bereik. Let wel op dat een draagbare portofoon vaak minder bereik heeft dan een basismarifoon (vaste).

Veel genoemde termen en functies van een marifooon

ATIS (Automatic Transmitter Identification)

ATIS is een identificatiesysteem van zenders van schepen en werkt automatisch. Na elke uitzending volgt automatisch een ATIS-code als je de microfoon loslaat. De microfoon wordt ook wel spreeksleutel genoemd.

DSC (Digital Selective Calling)

DSC is door de IMO (Internationale Maritieme Organisatie)  vastgelegd als internationale norm voor de procedure tot het tot stand brengen van maritieme verbindingen. Op binnenwateren is het gebruik van DSC niet toegestaan.

Dual Watch

Met dual watch kun je twee kanalen tegelijk luisteren doordat de marifoon razendsnel wisseld tussen de twee kanalen. Deze functie is verboden te gebruiken op de Nederlandse binnenwateren. Vandaar dat schepen op bepaalde vaarwateren moeten zijn uitgerust met tenminste twee marifoons

Blokkanaal 

Een blokkanaal is een marifoonkanaal die gebruikt wordt door schepen en verkeersposten in een bepaald gebied. Als je een gebied binnenvaart waar een blokkanaal geldt zul je dat kunnen zien aan een vaar-verkeersbord langs of in het water. Zodra je dit gebied binnenvaart schakel je je marifoon direct naar kanaal 4. 

 

Deltron gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Deltron voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming ten aller tijden weer intrekken. Lees meer
Akkoord