Gratis verzending vanaf € 500,00
Levering met Track&Trace
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Dummyloads

Wat is een dummy load en waar gebruik je een dummyload voor?

Een dummyload is een hulpmiddel die wordt gebruikt om een elektrisch communicatie apparaat te kunnen testen (versterkers of RF-systemen). Sommige communicatie apparaten kunnen schade oplopen als er tijdens het testen geen dummyload wordt gebruikt. RF-apparaten moeten sowieso aangesloten worden op een dummyload als ze getest worden. 

In de audioscéne wordt een dummyload gebruikt om de verwerkings-capaciteiten van een versterker te testen zonder dat het intens geluid hoeft te produceren, ook kun je met een dummyload problemen binnen een versterker opsporen.

In RF systemen worden dummyload-belastingen gebruikt om een belasting van een antenne op een systeem te simuleren zonder radiogolven te produceren. Deze wordt ook gebruikt om een RF-apparaat mee af te stemmen voordat die online gaat. Een dummyload simuleert (nabootst) een perfect afgestemde antenne die op de versterker is aangesloten.

Hoe kies je de juiste dummy load?

Bij het kiezen van een dummyload gaat het over technische parameters. Hier volgen een paar handig tips om de juiste dummyload te kiezen;

  • Een dummyload moet dezelfde weerstand hebben als de antenne als de dummyload moet functioneren als een vervanger voor de antenne. 
  • Een goede dummyload moet hitte en kracht kunnen verdragen en het daardoor is het materiaal ook erg belangrijk. Wanneer je test met een dummyload absorbeert de dummyload het radiosignaal en de energie die geleverd wordt door de zender. De geabsorbeerde energie zal worden omgezet in warmte. 
  • In theorie leest de ideale dummyload een staande golfverhouding (SWR) van 1:1 maar eigenlijk kan het ideale doel niet worden bereikt, het is daarom beter om dichtbij de 1:1 te komen. Bij een antenneopstelling is 1,5:1 zeer acceptabel. 
  • Houdt met aanschaf rekening met hoeveel vermogen (Wattage), Frequentie (hoeveel Hz) en connectortype (N-type, DIN-type of ander type)
Deltron gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Deltron voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming ten aller tijden weer intrekken. Lees meer
Akkoord