Gratis verzending vanaf € 500,00
Levering met Track&Trace
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Omvormers

Waarvoor gebruik je een omvormer?

Een omvormer gebruik je wanneer je de gelijkspanning van een voertuig of vaartuig wilt omvormen naar 230Volt wisselspanning. Een gebruiksvoorbeeld van een omvormer; als je een vrachtwagen hebt is deze standaard voorzien van 24Volt spanning, om een koffieapparaat, magnetron, laptop etc. in een vrachtwagen te kunnen gebruiken ben je een omvormer nodig om 24Volt om te zetten naar 230Volt. De wattage van een omvormer is afhankelijk van de apparaten die je erop wilt gebruiken. Stel dat je een waterkoker of een, voor vrachtwagen aangepaste, koffiemachine wilt gebruiken die een vermogen heeft van 700Watt dan ben je een omvormer nodig van minimaal 1000Watt. Het vermogen van de omvormer is in dit genoemde voorbeeld hoger als het vermogen van de koffiemachine omdat je te maken hebt met piekspanning en continu spanning die de omvormer levert.

Samlex omvormers zijn geschikt voor veel toepassingen en zijn verkrijgbaar in 12Volt en 24Volt voltages en in diverse wattages beginnend bij 250Watt oplopend tot 3000Watt.

Waarom heeft een omvormer continu vermogen en piekvermogen?

Een Pure Sinuswave omvormer van 1000Watt geeft een continu vermogen van 1000Watt en een piekvermogen van 2000Watt. Piekvermogen is dus een tijdelijk hoog vermogen die veelal nodig is bij het aanzetten/opstarten van een apparaat. Het continu vermogen is het vermogen dat constant gevraagd kan worden van de omvormer.

Wat is het verschil tussen een gemodificeerde omvormer en een pure sinus omvormer?

Er zijn twee verschillende type omvormers verkrijgbaar op de markt, een gemodificeerde sinus omvormer en een pure (zuivere) sinus omvormer. Om een keuze te kunnen maken tussen de omvormers is het belangrijk te weten welke, hoeveel apparaten en de wattage van deze apparaten die je wilt gaan gebruiken op een omvormer. Aan de onderzijde van de meeste apparaten staat de wattage wat het apparaat gebruikt bij normaal gebruik. Deltron adviseert haar klanten om bij twijfel altijd te kiezen voor een Pure Sinuswave (zuivere sinus) omvormer met overcapaciteit zodat je geen defecten en problemen krijgt tijdens gebruik.

Apparaten met een ingebouwd motortje op een omvormer gebruiken

Stel dat je een gemodificeerde sinus omvormer gebruikt om een TV of een magnetron (dit zijn apparaten met een motortje erin) dan kunnen de apparaten wel werken maar je hoort wel een bromtoon of het beeld is niet scherp en geeft storingen. Voorbeeldapparaten die niet goed kunnen werken op een gemodificeerde sinus omvormern zijn onder andere een magnetron, laptop, pc, televisie of een ander apparaat met een draaiende fan of motortje. 

Bij gebruik van een apparaat met een ingebouwd motortje zoals een radio, tv of elektrische tandenborstel op een gemodificeerde sinus omvormer kan het gebruikte apparaat uiteindelijk ook stuk gaan doordat het apparaat bromt of stoort en het motortje te warm wordt tijdens gebruik of tijdens het opladen. 

Belangrijkste verschillen tussen zuivere sinus en gemodificeerde sinus omvormers

  • Een gemodificeerde sinus omvormer is goedkoper dan een zuivere sinus omvormer. 
  • Een gemodificeerde sinus omvormer levert geen zuivere/stabiele spanning
  • Een gemodificeerde sinus omvormer kun je niet altijd voor alle apparaten gebruiken
  • Een Pure Sinuswave/zuivere sinus omvormer levert stabiele spanning
  • Een Pure Sinuswave/zuivere sinus omvormer kun je zonder problemen gebruiken voor alle apparaten
  • Een Pure Sinus omvormer is duurder in aanschaf dan een gemodificeerde sinus omvormer

Welke type Samlex omvormers zijn er?  

Samlex Pure Sinewave SWI - zuivere sinus omvormer SWI-serie
De Samlex SWI-serie bestaat uit compacte, gebruiksvriendelijke en eenvoudig te installeren omvormers die door het formaat ideaal zijn om te gebruiken in kleine omgevingen zoals in de cabine van een vrachtwagen, in een camper, in een kleine boot of pleziervaartuig etc. De SWI-serie van Samlex is verkrijgbaar met verschillende True Sine Wave vermogensuitgangen zoals 250Watt, 400Watt, 700Watt, 1600Watt, 2100Watt en 300Watt continu. Met een hoog piekvermogen leveren de SWI omvormers van Samlex de benodigde stroom voor het opstarten van veeleisende stroombelasting zoals electrisch gereedschap met variabele snelheid, elektrische apparaten die moeten voorverwarmen zoals een koffiemachine, magnetrons en nog veel meer. Tevens zijn de Samlex omvormers uit de SWI-serie voorzien van selecteerbare frequentie van 50 - 60Hz.

Samlex Pure Sinewave PST - zuivere sinus omvormer PST-serie

De Samlex zuivere sinus spanningomvormers uit de PST-serie bieden zuivere en stabiele stroom zonder onregelmatigheden in de wisselspanning en zijn daardoor uitermate geschikt voor gebruik van radioapparatuur, computer, tv, maritieme apparatuur, koffiemachine, waterkoker, magnetron etc. voor onderweg in de cabine, op een boot etc. 

Samlex Pure Sinewave Inverter-Charger PSC - zuivere sinus omvormer en oplader PSC-serie

De Samlex zuivere sinus spanningsomvormers met ingebouwde lader uit de PSC-serie bieden een volledig geïntegreerde stroomsysteemoplossing. Deze omvormer die gelijkstroom omzet naar wisselstroom heeft een  programmeerbare batterijlader en automatische wisselstroomschakelaar in één apparaat. De Power Sinus omvormer met oplader biedt vele innovatieve functies zoals een boost voor het AC-ingangsvermogen, die tijdelijk zwakke AC-ingangsbronnen ondersteunt wanneer er meer vermogen nodig is dan beschikbaar is. Een andere innovatieve functie van deze combi is de AC-ingangsstroomlimiet, die het maximale stroomverbruik van de AC-ingangsbron door de Powersine Combi in de oplaadmodus beperkt.

De Powersine Combi is een alles-in-één combinatie van een pure sinus omvormer, een geavanceerde meertraps acculader en een ultra snelle AC transfer switch. Dit alles samengevoegd in een compacte en installatie vriendelijke behuizing. Naast deze drie basis functionaliteiten, worden er ook nog een aantal ander unieke opties geboden. Een aantal van deze opties maken optimaal gebruik van de sterke interactie tussen de drie basis functionaliteiten.

De Powersine Combi gedraagt zich hoofdzakelijk als een ononderbroken AC voeding (UPS). Wanneer het aangesloten lichtnet of generator buiten het bereik valt of losgekoppeld wordt, zal de Powersine Combi onmiddellijk stoppen met laden, de AC transfer switch openen en de omvormer activeren om de aangesloten belasting van energie te blijven voorzien. Dit alles gebeurt dermate snel, dat zelfs zeer kritische belastingen zoals computers zonder problemen door blijven werken. Wanneer het lichtnet of generator weer aangesloten wordt en de spannings- en frequentie nivo’s binnen het bereik liggen, zal de Powersine Combi de AC transfer switch weer sluiten en aanvangen met laden. De aangesloten belasting zal nu weer gevoed worden vanuit het lichtnet of de generator

De Powersine Combi kan op twee manieren geconfigureerd worden. Met behulp van de DIP switches in het aansluit compartiment, kunnen een klein aantal basis instellingen gemaakt worden. In de meeste gevallen is dit voldoende om de Powersine Combi snel in te stellen voor de gemiddelde applicatie. Een andere optie is om de Powersine Combi te configureren met behulp van de SAMLEX Dashboard for Windows software. Deze software wordt geleverd bij de optionele “SAMLEXLink to USB Communication Kit (art.# 64660)”, welke tevens een geïsoleerde interface box bevat om de Powersine Combi aan te sluiten op een PC. Met behulp van SAMLEX Dashboard kunnen alle beschikbare parameters aangepast worden. Tevens is het mogelijk om zelf een laad programma te maken.

Deltron gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Deltron voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming ten aller tijden weer intrekken. Lees meer
Akkoord