Gratis verzending vanaf € 500,00
Levering met Track&Trace
Veilig bestellen en betalen
Keurmerk gecertificeerd

Overzicht

U heeft geen artikelen in uw winkelwagen.

Frequentie counters

Wat is een frequentie counter en waar gebruik je een frequentie counter voor?

Frequentie counters of ook wel frequentietellers genoemd, zijn testinstrumenten die worden gebruikt om zeer nauwkeurige metingen van de frequentie van een signaal te geven.

Frequentie counters zijn testinstrumenten die in veel toepassingen worden gebruikt ze houden verband met radiofrequentietechniek om de frequentie van ontvangen signalen zeer nauwkeurig te meten.

Onze frequentie counters en countertimers worden veel gebruikt binnen verschillende gebieden van (radio) elektronica testen om de frequentie van herhalende signalen te meten, en ook voor het meten van de tijd op de randen van digitale signalen.

Hoewel de werkelijke vereisten en toepassingen voor RF-frequentiecounters en timers verschillend zijn, gebruiken ze dezelfde basisschakeling, met enkele eenvoudige interne her configuratie en als resultaat kunnen RF-frequentie counters soms ook als timers fungeren. De tellers met zeer hoge RF-frequentie zullen niet de timerfunctie bevatten.

Houd er echter rekening mee dat de kosten niet alles zijn en dat een goedkope testapparatuur slechte prestaties kan geven.

Een probleem met frequentiecounters kan zijn dat ruis op het signaal ervoor zorgt dat er valse tellingen worden geregistreerd. Vaak kan een zorgvuldig ontwerp van de ingagnsschakelingen ervoor zorgen dat deze valse tellingen slechts zelden voorkomen. 

Toepassingen frequentie counters
Frequentie counters worden in zeer veel toepassingen gebruikt waar de frequenties van radiofrequentie- of zelfs audiofrequentiesignalen moeten worden gemeten. Sommige toepassingen kunnen zijn:

  • Het meten van de frequentie van een zenderdrager.
  • Het meten van de frequentie van een oscillator in een circuit.
  • Meet de frequentie van een signaal op een lijn
  • Elke toepassing waarbij de frequentie van een constant herhalend signaal moet worden gemeten.

Om de frequentie van een RF-signaal te kunnen meten met behulp van een frequentieteller, zijn er enkele vereisten die je hieronder leest;

  • De frequentie moet constant zijn, dat wil zeggen; niet variëren
  • Er mag geen modulatie op het signaal worden toegepast, omdat dit een juiste telling verhindert.
  • Het signaal moet voldoende amplitude hebben - typisch signalen van meer dan een halve volt zijn geschikt.
  • Signalen mogen niet zo groot zijn dat ze de ingang overbelasten - controleer bij twijfel de specificaties van de fabrikant.
Deltron gebruikt cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij Deltron voor u nog makkelijker en persoonlijker te maken. Met deze cookies kunnen wij en derde partijen uw internetgedrag binnen en buiten onze website volgen en verzamelen. Hiermee kunnen wij en derde partijen advertenties aanpassen aan uw interesses en kunt u informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website gaat u hiermee akkoord. U kunt uw toestemming ten aller tijden weer intrekken. Lees meer
Akkoord